Bureaustoelen NEN-EN 1335

Een goede bureaustoel voldoet aan de NEN-EN 1335 norm. Dit is de Europese norm die geldt voor professioneel gebruik (6-8 uur per dag) van een bureaustoel. Anders gezegd is deze "arbo-norm" een beoordelingssysteem voor goed kantoormeubilair.

De juiste bureaustoel.

De Nederlandse bevolking wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid in lichaamsbouw. We hebben bijvoorbeeld een grote groep kleine vrouwen en een grote groep lange mannen. Daarnaast hebben we in Nederland een multiculturele samenleving, waardoor het steeds moeilijker is om een "standaard" kantoorstoel te ontwikkelen. Vanuit facilitair oogpunt is het van belang dat zo veel mogelijk medewerkers gebruik kunnen maken van hetzelfde type bureaustoel. Dit stelt hoge eisen aan de verstel-mogelijkheden van een goede kantoorstoel. Naast de NEN-EN1335 is er nog een extra aanvullende richtlijn, dit is de NPR 1813. Stoelen die hieraan voldoen hebben een nog groter instel-bereik. Bekijk hier onze NPR 1813 bureaustoelen.

Wat staat er in de NEN-EN 1335?

Het officiële rapport is vele pagina's lang, we zullen u dit besparen. In het kort komt het er op neer dat een bureaustoel goed in te stellen is. Hierbij wordt er o.a. gelet op;

  • Instelbereik van de zithoogte.
  • Instelbereik van de zitdiepte.
  • Juiste type verstelbare armleuningen.
  • Verstelbaar mechanisme voor kantelen van zitting en rugleuning.
  • Vorm, hoogte en instelbaarheid van de rugleuning.
  • Een goede lendensteun.

Mocht u het uitgebreide rapport willen lezen kunt u terecht op de website van Nen.nl.

Bureaustoel NEN-EN 1335

Welke bureaustoel NEN-EN 1335 moet ik kiezen?

Deze webshop is niet zomaar een webshop, volgestopt met allerlei bureaustoelen. Kantoormeubels.nl is een initiatief van De Kantoorontwerpers b.v. Met meer dan 20 jaar ervaring in kantoorinrichting, weten wij als geen ander wat er aan stoelen te koop is en waar we op moeten letten. Ons assortiment bureaustoelen is dan ook met de grootste zorg samengesteld en voldoen (zonder uitzondering) aan alle geldende arbo eisen. Naast een goede instelbaarheid kunt u een degelijke kwaliteit en goede garantie van ons verwachten. Onze medewerkers staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden en te adviseren bij de aanschaf van de juiste bureaustoel.