Last van geluidsoverlast op kantoor?

Het kantoor van nu is veelal een open kantoortuin. Vaak mooi en overzichtelijk ingericht en voorzien van alle gemakken. Met veel mensen in één ruimte kan echter ook problemen veroorzaken. Die ene collega met die harde lach, mensen die voorbij lopen en rinkelende telefoons.. 

Geluidsoverlast.

Door geluidsoverlast op kantoor kunnen zich problemen voordoen, zoals het veroorzaken van stress en irritatie. Als er veel mensen op een relatief klein oppervlak zitten, zal u eerder last hinderlijke geluiden hebben. De eerste tip is om dit probleem bespreekbaar te maken. Als iedereen zich meer bewust is van het feit dat er overlast is, bent u al een heel eind. Daarnaast kunnen simpele oplossingen zoals bijvoorbeeld het gebruik van headsets uitkomst bieden. 

Akoestiek verbeteren.

Door het toepassen van (meer)  geluid absorberende materialen en producten kunt u nog meer winst behalen. Denk u hierbij bijvoorbeeld aan de vloerafwerking. (tapijt of vloerkleden), maar ook aan raambekleding en wanden. Iedere vierkante meter zacht materiaal zoals stof en vilt zullen bijdragen aan reductie van hinderlijk geluid. Ook het plaatsen van een paar mooie grote planten kunnen iets bijdragen. Wij hebben verschillende producten die kunnen bijdragen aan de verbetering van de akoestiek. geluidsisolatie op kantoor is op veel verschillnde manieren aan te pakken. Zo kunt u denken aan akoestische scheidingswanden, een leuk carpet of een gave belstoel.

Soft-seating

Ook het plaatsen van één of meerdere stilte units komt de beperking van geluidsoverlast ten goede.